Kwaliteitsnet Hoger Onderwijs

Maaike Stooker

Onderwijsadviseur

Ik ben een ervaren onderwijskundig adviseur binnen het hoger beroepsonderwijs. Sinds 2010 heb ik mijn eigen onderwijsadviesbureau. Daarvoor heb ik in de rol van opleidingsmanager de dynamiek van een onderwijsorganisatie goed leren kennen.

Je kunt mij inzetten voor projecten van uiteenlopende aard. Zo ondersteun ik opleidingen graag bij de vernieuwing van hun onderwijs en hun toetsing: van het gezamenlijk formuleren van een visie op beroep, leren en toetsing, tot het opstellen van een opleidingsontwerp en toetsprogramma en het daadwerkelijk ontwikkelen van onderwijs en toetsproducten. Ook begeleid ik opleidingen regelmatig bij de voorbereiding op een accreditatie, zowel in de rol van schrijver van de kritische reflectie als in de rol van projectleider. Ook ben je voor het schrijven van bijvoorbeeld een opleidingskader bij mij aan het goede adres. 

Benieuwd naar de projecten die ik de afgelopen periode heb uitgevoerd en welke opdrachtgevers ik nu begeleid met hun onderwijs- en kwaliteitsprojecten kijk dan eens op mijn LinkedIn-pagina. 

In mijn aanpak stel ik zowel de inhoud als het proces centraal, vermeng ik een persoonlijke met een zakelijke aanpak en werk ik gestructureerd en pragmatisch aan het afgesproken resultaat. Ook weet ik door mijn enthousiasme en betrokkenheid docententeams in beweging te krijgen. 

“Ik heb Maaike leren kennen als zorgvuldig, betrokken en inhoudelijk zeer kundig. Zij staat altijd voor iedereen klaar, zet vaak een stapje extra en is altijd bereid om mee te denken bij uitdagingen.”