Kwaliteitsnet Hoger Onderwijs

Tineke Kleene

Onderwijsadviseur

Ik ben een nuchtere onderwijskundige, toetsdeskundige en expert op het gebied van accreditaties met ruim 20 jaar ervaring in het hoger onderwijs. Sinds 1995 heb ik mijn eigen onderwijskundig adviesbureau. Ik ben een harde werker met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, maar vind humor in het werk ook heel belangrijk. Ik werk voor zowel Nederlands- als Engelstalige opleidingen in alle denkbare sectoren, maar heb een grote affiniteit met kunstopleidingen en opleidingen met een internationaal karakter. Ik ben schrijf- en spreekvaardig in Nederlands en Engels.

“In haar aanpak van het werk is zij niet tevreden tot ook de kleinste details juist zijn weergegeven. Haar ontspannen werkhouding en haar gevoel voor humor maken het werk lichter”

In mijn werk stel ik de vraag (en vaak de vraag achter de vraag) van mijn opdrachtgever altijd centraal, waarbij ik zowel naar de grotere context kijk als naar de inhoudelijke en onderwijskundige details. Ik houd van persoonlijk contact en kom graag bij mijn opdrachtgevers over de vloer, want juist informele gesprekken leveren vaak waardevolle informatie op. Zoals één van mijn klanten het eens verwoordde: “Tineke is niet iemand die zegt hoe het moet, maar wel laat zien hoe het kan, Ze gaat niet boven je staan, maar naast je”. Ik denk dat dit mijn manier van werken goed samenvat.

“Tineke heeft een grondige kennis van zaken, een brede ervaring en een enorme productie. Ze werkt snel en zeer accuraat en, voor ons ook belangrijk: ze wist heel snel een goede band met het docententeam te krijgen. Het is plezierig (samen)werken met Tineke”

Als zzp-er ben ik heel goed in staat zelfstandig te werken, maar ik kan niet zonder de verbinding met anderen. Daarom ben ik actief in verschillende netwerken. Ik vind het belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen en mijn kennis up to date te houden en deel deze kennis en ervaring graag met vakgenoten en opdrachtgevers.

Enkele weetjes:

  • Ik heb Toegepaste Onderwijskunde gestudeerd aan de Universiteit Twente
  • Ik ben door NVAO gecertificeerd als secretaris voor zowel opleidingsvisitaties als instellingsaudits
  • Ik heb meer dan 20 jaar ervaring als secretaris in visitatiecommissies 
  • Ik heb tientallen opleidingen begeleid bij de voorbereiding op een accreditatie
  • Ik ben in het bezit van het Cambridge Proficiency Certificate (level A)