Kwaliteitsnet Hoger Onderwijs

Titia Buising

Onderwijsadviseur

Als ervaren onderwijskundige ben ik sinds 1996 werkzaam in het onderwijs, waarvan de laatste 15 jaar als zelfstandige. Mijn ervaring bestrijkt zowel het mbo, hbo als het wo. Binnen deze sectoren ben ik inzetbaar voor uiteenlopende opdrachten. Zoals het opzetten van nieuwe opleidingen (van macrodoelmatigheidsdossier tot het begeleiden van een toets nieuwe opleiding), het begeleiden van accreditaties, het schrijven van een opleidingsplan en uiteenlopende vraagstukken op het gebied van kwaliteitszorg. Betreffende dit laatste kan ik u bijvoorbeeld adviseren over de inrichting van uw kwaliteitsbeleid, de inrichting van een pdca of het betrekken van uw stakeholders.

Op onze hogeschool werken wij graag samen met Titia Buising. Zij heeft duidelijk veel ervaring met het voorbereiden van visitaties.Titia is naast een deskundige schrijver ook een waardevolle onderwijsadviseur die heeft meegewerkt aan de succesvolle ontwikkeling van nieuwe opleidingen binnen onze hogeschool.

Ik werk voor associate degree opleidingen, bachelor- en masteropleidingen, in zeer uiteenlopende vakgebieden. Daarnaast werk ik ook voor stafafdelingen in het hoger onderwijs. De rollen die ik vervul zijn vaak die van projectleider, adviseur of schrijver. Daarnaast ben ik ook hands-on inzetbaar, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van leeruitkomsten of beoordelingscriteria.

Als NVAO gecertificeerd secretaris ben regelmatig betrokken bij opleidingsbeoordelingen, voor evaluatiebureaus en als zelfstandig secretaris. Ik spreek en schrijf goed in zowel Nederlands als Engels. Mijn aanpak is analytisch, doelgericht en pragmatisch.